Edelstenen als ondersteuning tijdens de menopauze

Posted by: @overgangtest.com - Posted on:

edelstenen menopauze

Edelstenen zijn prachtige en krachtige natuurlijke materialen die al eeuwenlang worden gebruikt voor hun helende eigenschappen. Veel vrouwen zoeken naar alternatieve manieren om de symptomen van de menopauze te verlichten, en edelstenen kunnen hierbij een nuttige aanvulling zijn. In dit artikel zullen we een aantal edelstenen bespreken die specifiek worden aanbevolen voor gebruik tijdens de menopauze en hoe ze kunnen helpen bij het verminderen van symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen en slapeloosheid.

Wat is menopauze?

Voordat we ingaan op hoe edelstenen kunnen helpen bij de menopauze, is het belangrijk om te begrijpen wat menopauze precies is. Menopauze is de tijd in het leven van een vrouw waarin haar menstruatiecyclus stopt en ze niet langer in staat is om zwanger te worden. Dit gebeurt meestal tussen de leeftijd van 45 en 55, hoewel sommige vrouwen eerder of later in hun leven symptomen van menopauze ervaren.

Symptomen van menopauze

De symptomen van menopauze kunnen variƫren van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende symptomen zijn:

 • Opvliegers
 • Stemmingswisselingen
 • Slapeloosheid
 • Vagina droogheid
 • Vermoeidheid
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Concentratieproblemen

kristallen menopauzeHoe edelstenen kunnen helpen

Er zijn veel verschillende edelstenen die worden aanbevolen voor gebruik tijdens de menopauze, elk met hun eigen unieke helende eigenschappen. Hieronder bespreken we een aantal van de meest populaire edelstenen voor menopauze:

 • Amethist: Amethist wordt vaak aanbevolen voor het verminderen van opvliegers en angst. Het wordt gezegd dat deze steen de emotionele balans herstelt en de geest kalmeert.
 • Rozenkwarts: Rozenkwarts wordt vaak aanbevolen voor het verminderen van stemmingswisselingen en het verbeteren van de slaap. Het wordt gezegd dat deze steen een gevoel van liefde, warmte en vertrouwen geeft.
 • Fluoriet: Fluoriet wordt vaak aanbevolen voor het verminderen van concentratieproblemen en het verbeteren van de geestelijke helderheid. Het wordt gezegd dat deze steen de geest activeert en helpt bij het oplossen van problemen.
 • Aventurijn: Aventurijn wordt vaak aanbevolen voor het verminderen van vermoeidheid en spier- en gewrichtspijn. Het wordt gezegd dat deze steen energie geeft en helpt bij het verminderen van stress en angst.
 • Jaspis: Jaspis wordt vaak aanbevolen voor het verminderen van vagina droogheid en het verbeteren van de seksuele gezondheid. Het wordt gezegd dat deze steen de bloedcirculatie bevordert en helpt bij het verminderen van pijn en ongemak.

Hoe te gebruiken

Er zijn verschillende manieren om edelstenen te gebruiken tijdens de menopauze, afhankelijk van de voorkeur van de persoon. Sommige vrouwen dragen een edelsteentje of -kristal in hun zak of op een ketting om hen heen, terwijl anderen edelstenen in hun huis plaatsen of ze gebruiken tijdens meditatie of yoga.

Een andere populaire manier om edelstenen te gebruiken, is door ze te gebruiken in een edelsteentherapie. Dit is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij edelstenen worden geplaatst op of rond het lichaam tijdens een sessie. De therapeut zal de juiste edelstenen selecteren en plaatsen op specifieke punten op het lichaam om de energiebalans te herstellen en symptomen te verminderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat edelstenen geen vervanging zijn voor reguliere medische behandelingen en dat het altijd het beste is om een arts te raadplegen voor de beste manier om de symptomen van menopauze te behandelen.

Conclusie

Menopauze kan een moeilijke tijd zijn voor vrouwen, maar edelstenen kunnen een nuttige aanvulling zijn op reguliere behandelingen. Zoals we hebben gezien, zijn er verschillende edelstenen die worden aanbevolen voor gebruik tijdens de menopauze, elk met hun eigen unieke helende eigenschappen. Of het nu gaat om het dragen van een edelsteentje of het gebruiken van edelstenen tijdens meditatie of edelsteentherapie, edelstenen kunnen helpen bij het verminderen van symptomen van menopauze en het herstellen van de energiebalans.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *