Overgang Test

Hieronder kan je een Overgang Test doen met behulp van een beknopte vragenlijst om eventuele overgangsklachten en achteruitgang in het dagelijks functioneren in kaart te brengen.
Na de test kun je de op dezelfde pagina de uitleg lezen over de test en hoe de diagnose op te vatten.

Geeft de “Overgang Test” aan dat je vrijwel zeker in de overgang zit en ben je er zeker van dat je klachten waarschijnlijk een oorzaak van een vervroegde overgang zijn, hou dan vol en zorg dat je onderzocht wordt. Voor de psychologische klachten met betrekking tot de overgang is het ook de moeite waard om behandeling te zoeken bij een GZ-psycholoog.

Hoewel het hier gaat om een betrouwbaar en valide meetinstrument, is de score op zich niet voldoende om een diagnose te stellen. De huisarts zal in een gesprek met betrokkene beoordelen of er reden is door te verwijzen voor nader onderzoek. Deze test kan helpen de twijfels en zorgen die u heeft onder woorden te brengen.

Ben ik in de overgang?
Wil je weten of je in de overgang zit of dat je bijna in de overgangsfase bent belandt, lees dan ook onze overig pagina’s over de overgang, zodat je kunt zien in hoeverre je al in de overgang zit.